برای بازدیدکنندگانی که به طور مکرر از وب سایت یوتیوب (YouTube) استفاده میکنند، تبلیغات موجود در آن واقعاً میتوانند برایشان عذاب آور باشند.در ادامه نشان خواهیم داد که چگونه تجربهای بدون تبلیغات یوتیوب داشته باشید.
محتوای رایگان قابل دسترسی در یوتیوب که میتوانید از مشاهده آنها لذت ببرید، واقعاً شگفت انگیز است. البته هیچ چیز واقعاً رایگان نیست و معمولاً هزینهها توسط نمایش تبلیغات پرداخته میشوند. بیشتر این تبلیغات را میتوان بعد از پنج ثانیه رد کرد، این تبلیغات بهای کمی برای محتوای دریافتی شما است، اما تبلیغات دیگری به صورت فزاینده وجود دارند که باید آنها را به صورت کامل تماشا کنید.
در حالی که ما مسائل اقتصادی را درک میکنیم، دلیلی وجود ندارد که سی ثانیه را صرف تماشای تبلیغ خودرویی کنیم که قصد خرید آن را نداریم، به خصوص زمانی که میخواهیم یک ویدیوی آموزشی دو دقیقهای در مورد طرز تهیه یک غذا را ببینیم. در ادامه به شما توضیح خواهیم داد که چگونه تبلیغات را از وب سایت یوتیوب حذف کنید.
آگاه باشید، گرچه ممکن است که این روشها در حال حاضر کار کنند، اما یوتیوب دارای تبلیغاتی به اصطلاح مفت خور در گوشه و کنارش است. لیور کوهن (Lyor Cohen) رئیس جهانی بخش موزیک یوتیوب به بلومبرگ گفت که کاربران را به نوعی مجبور و خواهان پرداخت هزینه برای دریافت محتوا میکنیم که با این کار تجربهای میسر میسازیم که در آن مسیری به سوی آینده ادامه مییابد. به نظر میرسد که این حرف کوهن کمی بی معنی باشد زیرا اگر بخواهیم هم نمیتوانیم هزینهای پرداخت کنیم، چون سرویس یوتیوب رِد (YouTube Red) هنوز در همه نقاط دنیا از جمله انگلستان در دسترس نیست.
آیا مسدود کردن تبلیغات قانونی است؟
هیچ موردی که غیر قانونی باشد در خصوص مسدود سازی تبلیغات وجود ندارد. اپلیکیشن محبوب Adblock Plus در سال ۲۰۱۵ درگیر پروندهای بود که گروهی از ناشران آلمانی ادعا کرده بودند که این اپلیکیشن از نمایش تبلیغاتی که متعلق به آنهاست، به صورت غیر قانونی جلوگیری کرده است. در نهایت قاضی پرونده با Adblock Plus کنار آمد که به نظر میرسد سابقهای را برای موارد این چنینی ایجاد کرده است.
مطمئناً استدلال قویتری از نظر اخلاقی برای مسدود سازی تبلیغات وجود دارد. بالاخره شما به عنوان مصرف کننده یک محصول یا سرویس که تنها هزینه قابل پرداخت برای شما تماشای تبلیغات است که به نوعی جبران کننده هزینههای صرف شده جهت تولید و توزیع است. این جنگی دائمی است و این گونه میتوان اثبات کرد که تبلیغات، هنگامی که به شکلی بدی پیاده سازی شوند، به عنوان مزاحم هستند و تجربه بازدید از یک وب سایت را ناخوشایند میسازند. از سوی دیگر، کسی مجبور است که هزینهها را بپردازد، در غیر این صورت در وهله نخست تولید محتوا صورت نخواهد گرفت، بنابراین بهتر است که سازندگان را حمایت کنید. همانند تمام گنجینههای اخلاقی، انتخاب نهایی بر پایه قضاوتهای شخصی خودتان است.
آیا با پرداخت هزینه میتوان تبلیغات یوتیوب را حذف کرد؟
در حال حاضر یک سرویس اشتراک به نام یوتیوب رِد وجود دارد، اما هنوز در سراسر جهان از جمله انگلستان در دسترس نیست. این نسخه پرمیوم از یوتیوب محتوایی اوریجینال که توسط برخی از بزرگترین ستارگان این پلتفرم تولید شده است را در اختیار مشترکین خود قرار میدهد و هیچ گونه تبلیغاتی را نمایش نمیدهد. هزینه این سرویس اشتراک در آمریکا برابر با ۱۰ دلار است، اما گوگل هنوز در خصوص این که این سرویس چه زمانی در بریتانیا در دسترس خواهد بود، حرفی نزده است.
اخیراً غول جستجوی اینترنتی اعلام کرد که نمایش تبلیغات ۳۰ ثانیهای که قابل رد کردن نیستند تا سال ۲۰۱۸ لغو خواهند شد، اما تبلیغات ۶ و ۲۰ ثانیهای ادامه خواهند یافت.
استفاده از اد بلاکرها (Ad Blocker) در مرورگرهای وب
واضحترین و بهترین راه برای خلاص شدن از شر تبلیغات ناخواسته، استفاده از یک اد بلاکر است. برای بیشتر مرورگرهای وب، تعداد زیادی اد بلاکر در دسترس است، اغلب این اد بلاکرها رایگان هستند یا اینکه مبلغ ناچیزی را باید بپردازید.
گوگل کروم (Google Chrome)
اگر از کاربران گوگل کروم هستید، پس برای پیدا و نصب کردن اد بلاکر باید یک تب جدید را باز کنید و بر روی مربع رنگی که در گوشه سمت چپ بالای صفحه قرار دارد، کلیک کنید. در صفحهای که باز میشود بر روی گزینه وب استور (Web Store) دو بار کلیک کرده، سپس عبارت Ad Blocker را جستجو کنید. تعداد زیادی گزینه در بخش اکستنشنها خواهید دید. بر روی نتایج اکستنشنهای بیشتر (More Extension Results) کلیک کنید تا به تعداد زیادی محتوای ارائه شده در این خصوص، دسترسی پیدا کنید.
Adblock Plus یکی از مواردی است که میدانیم بسیار مؤثر است. بر روی هر کدام از اد بلاکرها که میخواهید استفاده کنید، کلیک کرده، سپس بر روی دکمه اضافه کردن به کروم (Add to Chrome) کلیک کنید.
حالا یک آیکون که در سمت راست نوار جستجوی کروم ظاهر شده است را میبینید. با کلیک بر روی آن به تنظیمات مختلفی که برای استفاده از این نرم افزار میتوانید اعمال کنید، نمایش داده میشوند. فقط به یاد داشته باشید، اگر از وب سایتی به صورت منظم استفاده میکنید، آن را به لیست سفید (Whitelist) اضافه کنید تا با نمایش تبلیغات به سازندگانی که از محتوای تولیدیشان لذت میبرید، مبلغی پرداخت شود.
موزیلا فایرفاکس (Mozilla Firefox)
اگر از مرورگر فایرفاکس استفاده میکنید، روشی تقریباً مشابه با کروم را برای نصب اد بلاکر باید طی کنید. یک تب جدید باز کنید. بر روی سه خطی که در گوشه سمت راست و بالا قرار دارد کلیک کنید و سپس افزونهها (Add-ons) را از منوی کشویی انتخاب کنید. در کادر جستجو که در گوشه سمت راست و بالا قرار دارد، Ad Blocker را تایپ کنید، در لیستی که ظاهر میشود، افزونهای را که میخواهید از آن استفاده کنید را برگزینید، سپس بر روی نصب کردن (Install) کلیک کنید.
مایکروسافت اج (Microsoft Edge)
به همان اندازه که برای مرورگرهای کروم و فایرکس اد بلاکر موجود است، برای مرورگر اج هم در دسترس است. برای نصب آنها یک تب جدید باز کنید، سپس بر روی سه نقطهای که در گوشه سمت راست و بالا قرار گرفته کلیک کنید. از منوی کشویی، اکستنشنها (Extensions) را انتخاب کنید و سپس بر روی دریافت اکستنشنها (Get Extensions) از گزینه فروشگاه (Store) کلیک کنید.
حالا Adblock را جستجو کنید، بر روی آیکون Adblock Plus کلیک کرده و سپس بر روی دریافت کردن (Get) کلیک کنید. Adblock Plus نصب خواهد شد و وقتی که فرآیند نصب تمام شد، میبینید که در بخش اکستنشنها در اج ظاهر میشود. بر روی روشن کردن (Turn it on) کلیک کنید و میتوانید تماشای بدون وقفه یوتیوب را آغاز کنید.
اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer)
اینترنت اکسپلورر هم اد بلاکر دارد. برای پیدا کردن این اد بلاکرها بر روی علامت چرخ دنده در گوشه سمت راست و بالا، درست در زیر دکمه X کلیک کنید. از منوی کشویی، مدیریت افزونهها (Manage add-ons) را انتخاب کنید، سپس در کادر که ظاهر میشود به پایین بروید و بروی پیدا کردن نوار ابزار و اکستنشنهای بیشتر (Find more toolbars and extensions) کلیک کنید.
دوباره Adblock را جستجو کرده و هر کدام را که میخواهید، انتخاب کنید. بر روی دریافت اپلیکیشن (Get the App) کلیک کنید تا به طور اتوماتیک نصب شود.
استفاده از یک اد بلاکر در آیفون و آیپد
بهترین راه استفاده از محتوای پلتفرم ویدیویی یوتیوب، استفاده از اپلیکیشن آن است، اما هیچ راهی برای مسدود کردن تبلیغات در این اپلیکیشن وجود ندارد. این امری تعجبآور است؛ زیرا به معنای توانایی گوگل به کسب درآمد از طریق شماست. اگر میخواهید که تبلیغاتی را که در آیفون و آیپد خود میبینید را مینیمایز کنید، میتوانید اپلیکیشنهایی مانند Adblock Plus و Crystal را از اپ استور دانلود کنید، هر دوی این اپلیکیشنها قابل استفاده در مرورگر سافاری (Safari) نیز هستند.
اد بلاکری را که ترجیح میدهید از آن استفاده کنید را دانلود کنید و سپس در تنظیمات iOS به مسیر Safari>Content Blockers بروید و اپلیکیشن اد بلاکر را فعال کنید. حالا زمانی که از مرورگر سافاری استفاده میکنید، میبینید که تبلیغات ناپدید شدهاند یا این که حداقل، تعدادشان کاهش یافته است.
استفاده از یک اد بلاکر در اندروید
در حالی که اندروید به طور معمول پلتفرم بازتری نسبت به iOS است، اما این طور به نظر میرسد که جنگی در حال رخ دادن است، زیرا اغلب گوگل به دنبال پیدا کردن راههایی برای از کار انداختن اد بلاکرها است. در حال حاضر بهترین راه برای دسترسی به یوتیوب بدون تبلیغات، مشخص نیست اما یکی از گزینههایی که ارزش امتحان کردن را دارد، نصب یک مرورگر وب است که خودش یک اد بلاکر داخلی دارد. در حال حاضر مرورگر مورد علاقه ما برای سیستم عامل اندروید که اد بلاکر داخلی دارد، مرورگر Adblock Browser است که به صورت رایگان از گوگل پلی استور (Google Play Store) قابل دریافت است. این اپلیکیشن را نصب کنید، به وب سایت یوتیوب مراجعه کنید و از تماشای بدون تبلیغات ویدیوها لذت ببرید.
بنابراین راههای مختلفی برای جلوگیری از نمایش تبلیغات آزار دهنده در یوتیوب وجود دارد. یک بار دیگر زمانی را برای درک مفهوم اد بلاکرها اختصاص دهید، زیرا استفاده از آنها به طور مستقیم بر تولیدکنندگان محتوا تأثیر میگذارد. بسیاری از سایتهایی که به آنها مراجعه میکنید و از مطالب و محتوایشان استفاده میکنید، کاملاً به نمایش تبلیغات برای کسب درآمد و پرداختن هزینههایی از قبیل دستمزد نویسندگان و ویرایش کنندگان وابستهاند. پس اگر میخواهید که محتوای با کیفیت تولید شود و باقی بماند، به این فکر کنید که چطور میخواهید از تولیدکنندگان محتوا حمایت مالی کنید.
به نقل از : mag.plaza.ir