حسین ریاضی به همراه دیگر مدیران شرکت مبیننت در یک نشست خبری پیرامون ماجرای اختلالهای مکرر اینترنت TD-LTE این شرکت صحبت کردند.
سطح رضایتمندی مشترکان از خدمات مبیننت، کوچ اجباری از وایمکس به TD-LTE، خدمات سازمانی و اینترنت اشیای مبیننت و دامپینگ برخی اپراتورهای تلفن همراه؛ دیگر موضوعاتی بودند که در این نشست خبری مرود سوال واقع شدند.
اختلال TD-LTE
در این شست خبری که در حاشیه نمایشگاه تلکام و با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران حوزه آیتی و آیسیتی برگزار شد؛ حسین ریاضی، مدیرعامل مبیننت درباره اختلالهای اخیر سرویس اینترنت TD-LTE این شرکت توضیح دادند: «
چیزی حدود 4 هفته پیش روی شبکه TD-LTE مبیننت به مدت 4 روز دچار اختلال شدیم که علت آن پارازیتهایی بود که GPS ماهوارهای را مختل کرده بود و کنترل و برطرف کردن این اختلال خارج از سیستم و عهده ما بود.»
وی با اشاره به اینکه آنتنهای BTS در شبکه TD-LTE با سیگنالهای GPS خود را منطبق میکنند، افزود: «اگر به هر دلیلی سیگنالهای ماهوارهای GPS مختل شوند، آنتنهای BTS از سرویس خارج میشوند که این اتفاق برای BTSهای ما و ایرانسل همزمان رخ داد.»
ریاضی ادامه داد: «ما به سرعت فناوری دیگری را جایگزین کردیم تا این اختلالات را به حداقل برسانیم. اگرچه همچنان معتقدیم که تا زمانی که پارازیتها باشند، این اختلالات هم گریبان مشترکینمان را خواهد گرفت که ای کاش دیگر چیزی به عنوان پارازیت نداشته باشیم.»
مدیرعامل مبیننت تاکید کردند هنوز این پارازیتها ادامه دارد و در برخی نقاط شهر تهران بیشتر و در برخی نقاط کمتر است.
اگرچه شرکت مبیننت توانسته تا حدود زیادی این پارازیتها و تاثیرگذاری آنها روی کیفیت اینترنت TD-LTE را کنترل کند ولی هنوز سنکرون کردن انتنهای BTS با یکدیگر به سختی و همراه با برخی اختلالهای ناخواسته است.
همکاری با همراه اول برای سرویسهایی پایدار و بدون اختلال
ریاضی درباره سطح رضایتمندی مشترکان از خدمات این شرکت و برخی نارضایتیها از پاسخگویی مرکز مشترکین این شرکت هم اینطور پاسخ دادند: «ما 300 هزار مشترک در سراسر کشور داریم که 12 هزار تای آن را شعب مختلف بانکها تشکیل میدهند که متوسط مصرف این مشترکین طی یک ماه چیزی حدود 40 گیگابیت برثانیه است. از سویی مرکز تماس ما بر اساس استاندارها 150 نفر پرسنل دارد که در حالت نرمال پاسخگوی مشترکینمان هستند.»
وی ادامه داد: «حال تصور کنید 4 روز پیاپی اینترنت هزار مشترکمان که عمدتا سازمانی هستند، مختل شود؛ آنگاه مرکز تماس خدمات مشترکینمان با سیلی از تماسها روبرو خواهد شد که امکان پاسخگویی همزمان به همه آنها را ندارد. قطعا اختلالاتی خارج از حدود اختیارات ما تبعاتی را دارد که در فقره اخیر منجر به نارضایتی مشترکانمان شده است.»
مدیرعامل مبیننت برای افزایش کیفیت خدمات و ارایه سرویسهای پایدار و بدون اختلال گفتند: «طی توافقی که با همراه اول داشتیم، مقرر شد تا در نواحی که پوششدهی مناسب و کافی نداریم؛ مشترکینمان از آنتنهای BTS همراه اول سرویس اینترنتشان را دریافت کنند تا با کمترین کندی و اختلال روبرو شوند.»
چرا تجهیزات وایمکس خاموش شدند؟
موضوع کوچ اجباری کاربران از وایمکس به TD-LTE پرسش دیگری بود که در این نشست خبری مطرح شد.
حسین ریاضی پرده از این ماجرا برداشتند و گفتند: «سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به سرویسدهندگان اینترنت دستور داد تا برای ارتقا به فناوریهای بالاتر، فرکانسشان را تغییر دهند، به همین خاطر ما نیز ناچار شدیم تجهیزات وایمکسمان را در مناطقی خاموش و جابهجا کنیم. از این رو با مهلتی که گرفتهایم، مشترکین را تشویق به تغییر سرویس از وایمکس به TD-LTE میکنیم تا از فناوریهای جدیدتر و با سرعت بهتری بهره ببرند.»
ریاضی اشاره کردند که سرویس اینترنت TD-LTE سرعت و کیفیت بسیار بهتری نسبت به وایمکس دارد و این کوچ در وهله اول برای مشترکان بهتر است.
سرعت وایمکس حداکثر ۴ مگابیت است ولی سرعت اینترنت TD-LTE از ۴ مگابیت آغاز شده و حداکثر به ۴۰ مگابیت میرسد.
دامپینگ اپراتورهای تفن همراه
یکی از موضوعاتی که وقت بسیار زیادی از نشست خبری به آن اختصاص داده شد؛ اعتراض برخی سرویسدهندههای اینترنت به نحوه قیمتگذاری اپراتورهای تلفن همراه بود.
مدیرعامل مبیننت اعتقاد دارد این اپراتورها مرتکب دامپینگ میشوند و بازار رقابتی را از بین میبرد. ریاضی درباره این ماجرا گفت: «برخی اپراتورهای تلفن همراه که سرویس اینترنت ثابت ارائه میکنند، درآمد خوبی را از ارائه اینترنت و تماس کسب میکنند و در عوض سرویسهای ویدیویی را رایگان ارائه میکنند و با این ترفند مشتریان اینترنت ثابت را جذب میکنند.»
مدیرعامل مبیننت در ادامه میگوید: «این اتفاق درست بعد از اجرای ترابردپذیری آغاز شد و سناریوی نگهداری و جذب مشترکین با ارائه سرویسهای رایگان شکل گرفت که لطمه زیادی به سرویسدهندگان اینترنت ثابت زد.»
مبیننت در حوزه اینترنت اشیا نیز فعال شده و پروژههایی انجام داده است. راهکارهای این شرکت نیز در نمایشگاه تلکام پیشروی سازمانها و مردم بود.
ریاضی درباره فعالیتهای اینترنت اشیای مبیننت گفت: «ما در حوزه اینترنت اشیا فعالیتهایی را انجام دادهایم، همچون هوشمندسازی برخی از چراغهای راهنمایی رانندگی در سطح شهر تهران یا هوشمندسازی برخی از ایستگاههای اتوبوس، اما معتقدیم توسعه و اشاعه اینترنت اشیا بیش از هرچیز نیاز به فرهنگسازی دارد.»
نوشته مدیرعامل مبیننت: پارازیتها اینترنت TD-LTE را مختل کردند که ای کاش هرگز این پارازیتها را نداشتیم اولین بار در وبسایت فناوری پدیدار شد.