این روزها تقریبا تمام خبرها به آیفونهای 2018 اپل معطوف شده است. با آنکه اهالی اپل در مراسم معرفی پرچمداران جدید تا جای ممکن از تواناییها و قابلیتهای سه تفنگدار خود سخن گفتند، اما به نظر برخی ویژگیهای جالب در آیفونهای جدید وجود دارد که شاید کمتر کسی از وجود آنها باخبر باشد. دعوت میکنیم همراه آیتیرسان باشید تا از راز این 5 قابلیت کمتر شناخته شده باخبر شوید.
در واقع این 5 قابلیت چیزهایی هستند که هنگام معرفی سه آیفون جدید به آنها اشارهای نشده (یا جزئیات دقیق آنها علام نگردید) و یا اینکه در وبسایت اپل و صفحه مربوطه اثری از آنها را نمیبینیم. با این حال بعید بود که این ویژگیها از چشمان تیزبین علاقهمندان و کارشناسان دور بماند. آنها با نگاهی دقیقتر به مشخصات و توجه بیشتر به کلیدواژههای مربوط به آیفونهای جدید توانستند به برخی تواناییها و قابلیتهای کمتر توجه شده این سه دستگاه پی ببرند. در ادامه این مطلب در مورد هر کدام از این موارد بیشتر صحبت خواهیم کرد.
پشتیبانی از باندهای LTE بیشتر
فیل شیلر، مدیر بخش بازاریابی اپل که امسال افتخار معرفی آیفونهای جدید را داشت، اعلام کرده بود که آیفون Xs و آیفون Xs مکس در حال حاضر نسبت به تمام گوشیهای بازار پشتیبانی بهتری از شبکههای ارتباطی داشته و با باندهای فرکانسی بیشتری سازگار هستند. البته این امر طبیعی بوده و اپل معمولا این رکورد را تا سال بعد حفظ میکند. ما صفحات وبسایت اپل را برای اطلاع از باندهای فرکانسی LTE گوشی آیفون Xs جستوجو کردیم و متوجه شدیم که مدلهای تعیین شده برای کشور ژاپن از 29 باند مختلف شبکه 4G LTE پشتیبانی میکنند. این رقم برای مدلهای در نظر گرفته شده برای دیگر کشورها به 27 میرسد که باز هم نسبت به سال گذشته یک واحد بیشتر است.
به این ترتیب کاربران میتوانند از گوشیهای آیفون Xs و آیفون Xs مکس در سراسر اروپا و قاره آسیا استفاده کرده و از نهایت سرعت دانلود لذت ببرند. البته همانگونه که اپل اشاره کرده، پشتیبانی از این باندها و بهره بردن از نهایت سرعت بستگی به تنظیمات اختصاصی اپراتور مورد استفاده در هر منطقه دارد. اپل اضافه میکند: “مدلهای آنلاک این دو هندست در صورتی که دارای یک سیمکارت معتبر از اپراتورهای پشتیبانی شده باشند، احتمالا از شبکههای LTE موجود در کشورهای خارج از محل خریداری آیفون خود پشتیبانی میکنند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با اپراتور خود تماس بگیرید”
البته راهحلهای دیگری هم برای این مسئله وجود دارد. در صورتی که دیوایس شما تحت قرارداد هیچ اپراتوری نباشد (نسخههای آنلاک) و یا اینکه آن را آنلاک کرده باشید، در این صورت میتوانید از سیمکارتهای اپراتور محلی خود استفاده کرده و از سرعت اینترنت بالاتر با پشتیبانی از شبکههای LTE موجود بهرهمند شوید. همه اینها به لطف حضور مودم گیگابیت LTE جدیدی است که در دل چیپست اپل A12 بایونیک دیده میشود. تراشهای که در کنار تصاحب لقب اولین چیپست 7 نانومتری تجاری شده در دنیا، آمده تا باز هم رکورد بیشترین باندهای LTE پشتیبانی شده را نیز از آن خود کند.
دالبی ویژن HDR از نوع 12 بیتی در آیفون Xs مکس
درست است که چنین قابلیتی را پیش از این در آیفون 10 دیده بودیم و امسال هم آیفون Xs از آن بهرهمند است، اما این اولین بار است که تکنولوژی دالبی ویژن HDR را با این سطح از بیتها در یک گوشی 6.5 اینچی میبینیم. لازم به ذکر است که عدد بیت به کیفیت پردازش تصاویر مرتبط بوده و در بخش نمایش رنگهای نمایشگر کاربرد دارد. البته اپل این مورد را با خروجی صدای استریوی بهبود یافتهای همراه کرده تا تماشای محتواهای دالبی ویژن موجود در نتفلیکس، آمازون پرایم و آیتونز به یک تجربه لذتبخش تبدیل شود.
استاندارد IP68؛ آنهم از نوع بهبودیافته
اپل بخشی از مراسم 12 سپتامبر خود را به کلاس درجهبندی مقاومت در برابر آب برای دو گوشی آیفون Xs مکس و آیفون Xs اختصاص داد. این دو آیفون اپل در این زمینه با بهبود همراه شده و از استاندارد IP67 به IP68 رسیدند. به طور کلی، استاندارد IP68 به معنای آن است که یک دستگاه بتواند به مدت 30 دقیقه در عمق 1.5 متری آب دوام بیاورد؛ بدون آنکه عملکردش با مشکل روبرو شده یا آسیبی به آن برسد. البته هیچ تضمینی در این راه وجود نداشته و علیرغم آنکه بسیاری از پرچمداران موفق به دریافت این استاندارد میشوند، اما شرکتهای تولیدکننده مشکلات به وجود آمده به خاطر نفوذ آب را تحت گارانتی خود نمیپذیرند!
بد نیست بدانید این امکان برای تولیدکنندگان فراهم شده تا نهایت عمق قابل تحمل دیوایسهای خود را افزایش داده و رقم بالاتری برای آن در نظر بگیرند. کمپانی اپل نیز دست به چنین اقدامی زده و پس از طی کردن موفقیت آمیز تستهای آزمایشگاهی، عمق 1.5 متری استاندارد IP68 را در دو پرچمدارش به 2 متر افزایش داده است. این در حالی است که پرچمدارانی مانند گلکسی نوت 9، الجی G7 تینکیو و اکسپریا XZ3 از استاندارد IP68 با عمق 1.5 متری بهره میبرند. شاید به همین خاطر بوده که فیل شیلر روی سن اعلام کرده بود ما گوشیهایمان را در دریا تست کردیم! البته این را هم در نظر بگیرید که استاندارد IP به آب صاف و زلال اشاره داشته و قطعا مقاومت گوشیها در آبهای شور و حاوی مواد معلق کاهش مییابد.
قابلیت Tap To Wake در آیفون Xr
قابلیت فوق مدتهاست که در گوشیهای اندرویدی مورد استفاده قرار میگیرد و حتی پیشتر در نوکیاها نیز دیده شده بود. در حقیقت این قابلیت باعث میشود نمایشگر دستگاهتان را روشن کنید؛ بدون اینکه نیاز باشد به کلید پاور رجوع کنید یا حسگر اثر انگشت آن را لمس کنید. Tap To Wake قابلیتی بسیار مفید بوده که مورد علاقه بسیاری از کاربران است. البته این اولین بار نیست که اپل چنین قابلیتی را در محصولاتش قرار میدهد. سال گذشته که آیفون 10 با آن طراحی کمحاشیه و بدون دکمه فیزیکی عرضه شد، کوپرتینوییها چنین قابلیتی را در آن گنجانده بودند. برای این کار تنها باید هنگامی که گوشی قفل است، هر جای صفحه را که خواستید، لمس کنید تا نمایشگر آن روشن شود.
شاید از عنوان این بخش تصور کرده باشید که تنها آیفون Xr از چنین قابلیتی بهرهمند است اما باید بدانید Tap To Wake در هر سه آیفون امسال وجود دارد. نکته جالب و البته مقصود ما از بیان این موضوع این بوده که دو آیفون گرانقیمت امسال و آیفون 10 سال گذشته از نمایشگر اولد بهره میبرند اما نمایشگر آیفون Xr از نوع LCD است. در حقیقت سورپرایز اپل این بوده که چنین قابلیتی را به یک گوشی با نمایشگر LCD آورده است.
ضبط استریوی صداها حتی در آیفون Xr
شاید برای شما جالب باشد که بدانید توجه به مقوله کیفیت صداهای ضبط شده آن قدرها هم که فکرش را میکنید برای تولیدکنندگان مهم نیست. پرچمدارانی در بازار دیده میشوند که کیفیت صدای ضبط شده با آنها اصلا در حد نام و نشان یک پرچمدار نیست اما اپل این موضوع را امسال با چشم دیگری نگاه کرده است. البته نباید اپل را در این راه پیشقدم بدانیم؛ زیرا این کمپانی نوکیا بود که برای اولین بار در گوشی 808 PureView و با استفاده از میکروفونهای tailor توانست امکان ضبط استریوی صداها در بازه گسترده را برای محصولش فراهم کند.
پس از آن بود که برخی از تولیدکنندگان به مقوله کیفیت صداهای ضبط شده توجه بیشتری کردند و دستگاههای خود را با تواناییهای بالاتری در این زمینه همراه کردند. برخی از یک و برخی نیز از دو میکروفون برای انجام این کار کمک گرفتند اما سرآمد همه آنها را باید گلکسی نوت 4 سامسونگ دانست که به لطف بهرهمندی از میکروفون سوم خود میتوانست صداها را با بیتریت بسیار بالایی ضبط کند. برای همین بود که در ابتدای این بخش اشاره کردیم توجهات به این امر پایینتر از حد انتظار است و کمپانیهای بزرگی همچون سامسونگ و اپل در این زمینه آنطور که باید و شاید و در حد انتظارات عمل نکردهاند.
شاید برایتان جالب باشد که آیفون 10 و دو عضو خانواده آیفون 8 سال گذشته اپل با آن قیمت سرسام آور و ابهتی که دارند، صدای ویدیوهای ضبط شده خود را به صورت مونو ضبط میکنند! البته خبر خوب این است که سرانجام این سنت شکسته شده و شاهد پیشرفت بزرگی در این زمینه هستیم که به موجب آن، اکنون هر سه عضو آیفونهای 2018 حتی آیفون Xr ارزان قیمت نیز قادر به ضبط صدای استریو هنگام ضبط ویدیوها هستند. آیفونهای جدید اپل این توانایی را مدیون چهار میکروفون خود هستند که امکان ضبط صداها از تمام جهات را داراست.
نوشته 5 قابلیت موجود در آیفونهای جدید که ممکن است از آنها بیخبر باشید! اولین بار در وبسایت فناوری پدیدار شد.